Afbeelding
Foto: Pixabay

Hilversummer opnieuw cel in voor oplichting: ‘Net als anderen zal verdachte moeten werken voor zijn geld’

Politie & Justitie

Verdachte blijft hondsbrutaal mensen geld afhandig maken. Er is sprake van veelvuldige recidive.” Zo omschrijft de rechtbank ‘De schrik van Laren’, zoals de 36-jarige Hilversummer ook wel wordt genoemd. De rechtbank veroordeelt hem tot acht maanden cel wegens oplichting. 

De vijf diefstallen die de man ook ten laste waren gelegd acht de rechtbank niet bewezen: “Voor het wegnemen van de verschillende geldbedragen is geen ander bewijs dan de aangiftes. dat is te weinig.” De straf die de Hilversummer krijgt opgelegd is in verhouding veel zwaarder dan de eis van de officier van justitie twee weken geleden, omdat deze ook acht maanden eiste maar voor veel meer feiten. 

In haar vonnis beschrijft de rechtbank dat de man steeds met het zelfde oplichtersverhaal lukt om bij mensen binnen te komen: “Verdachte wist het vertrouwen van de slachtoffers te winnen door te zeggen dat hij de nieuwe buurman was. Het lukte hem de woning van de slachtoffers binnen te praten, ze geld afhandig te maken door hen voor te ..