Afbeelding
Foto: Pixabay

Conflict over verbouwing in appartementencomplex Hilversum; bewoner en VvE tegenover elkaar

Politie & Justitie

Onbeschrijflijk. Zo omschrijft de voorzieningenrechter de geëscaleerde communicatie tussen een nieuwe bewoner van een appartementencomplex in Hilversum en de vereniging van eigenaren. Beide partijen zeggen bereid te zijn het onderliggende conflict op te willen lossen en toch zitten ze donderdag tegenover elkaar in de rechtszaal.  

In de essentie gaat het om het ongenoegen dat de VvE heeft rondom de verbouwingswerkzaamheden die de nieuwe buurvrouw aan haar woning laat verrichten. Onder meer aan haar balkon en vloer. De werkzaamheden zouden niet voldoen aan de het splitsing reglement en huishoudelijk reglement.

Volgens de VvE verricht de buurvrouw werkzaamheden aan delen van het appartementencomplex die gemeenschappelijk zijn en waarvoor zonder toestemming van de VvE niet aan verbouwd mag worden. En, die toestemming heeft zij niet.

De nieuwe buurvrouw die haar woning aan het verduurzamen is, ziet dat anders. De verbouwing die wordt doorgevoerd, valt onder het kopje privédomein. Zoals een vloerverwarming die zij in haar woning wil laten aanleggen. Volgens haa..