Afbeelding
Foto: © Foto Miché / Bastiaan Miché

College Hilversum over monumentenstatus Gooische Herberg: ‘Alle betrokken belangen afgewogen’

Historie

Het besluit om het pand van de Gooische Herberg aan de Leeuwenstraat aan te wijzen tot gemeentelijk monument, is keurig volgens de regels verlopen. Bovendien blijven er ondanks die aanwijzing nog genoeg mogelijkheden voor de eigenaar/projectontwikkelaar voor deze plek over.

Dat antwoordt het Hilversumse college van burgemeester en wethouders op schriftelijke vragen van de lokale fractie van D66. Raadslid Roderik van Grieken was verrast over het besluit om de panden Leeuwenstraat 21 tot en met 27 definitief de monumentenstatus te geven, terwijl eigenaar/projectontwikkelaar JeeGee Vastgoed hier wilde slopen en nieuwbouw realiseren. 

Dit vorig jaar ingediende bouwplan leidde tot felle kritiek van onder meer eigenaar Gerard Kamer van de in de Leeuwenstraat gevestigde platenzaak ‘t Oor. De Stichting Hilversum, Pas Op!, die zich inzet voor het behoud van oude panden, diende vervolgens een verzoek in bij de gemeente om de panden Leeuwenstraat 21 tot en met 27 aan te wijzen tot gemeentelijk monument. 

In februari kwam -..