In het MCO is weer de International Piano Competition.
In het MCO is weer de International Piano Competition. Foto: Globe

Vrijdag 22 maart

Oekraïense keuken

12.00 uur | Leger des Heils

Iedere vrijdag kun je komen genieten van de overheerlijke Oekraïense keuken! Een maaltijd voor slechts 5 euro per persoon, klaargemaakt door bewoners uit de Oekraïne-opvang. 

Collectie Hilversum

12.00 uur | Gooische Brink

Hilversum bestaat 600 jaar! De tentoonstelling 'Schapen, Stoomtram en Schilderen: de geschiedenis van Hilversum in (zes)honderd voorwerpen' is elke week gratis te bezoeken van donderdag tot en met zondag 30 juni. 

Borrelmiddag 

14.30 uur | De Zoutkeet

Elke vrijdagmiddag van half drie tot vijf uur is er een borrelmiddag in de Zoutkeet voor jong en oud. Het doel is om mensen bij elkaar te brengen onder het genot van een hapje en een drankje.

Globe Int. Piano Competition

20.00 uur | MCO

Kunstencentrum Globe houdt voor de tweede keer de Globe International Piano Competition (GIPC). Op 22, 23 en 24 maart wordt het MCO wederom omgetoverd in een internationaal centrum voor jong en buitengewoon pianotalent van over de hele wereld. De halve finales zijn vrij toegankelijk. Voor de finales zijn tickets beschikbaar à 20 euro en een gereduceerd tarief van 15 euro voor 65+ en onder 18 jaar. Zie www.mco.nl.

Zaterdag 23 maart

Hilversum MoestuinSTART

14.00 uur | Buurthuis ZO-Samen

Op 23 maart trappen we het project Hilversum Moestuinstad af in buurthuis ZO-Samen. Kom langs op de moestuinmarkt en sluit aan bij een van de startsessies. Meer info op www.hilversummoestuinstad.nl. 

Paascantate What a Savior!

20.00 uur | Bethlehemkerk

Een prachtige paascantate door Inspiration Wijdemeren samen met VEGAS Orchestra o.l.v. Pim Philipse. Deze cantate vertelt het paasverhaal moderner dan Bach en klassieker dan Jesus Christ Superstar. 

Zondag 24 maart

Concert Musicorda

14.30 uur | De Morgenster

Accordeonvereniging Musicorda geeft zondag 24 maart haar jaarlijkse concert. Het A-orkest speelt onder andere een door Fletcher zelf gecomponeerd werk. Het B-orkest speelt onder andere een bijzonder werk van A. Götz getiteld ‘Time For School’. Toegangskaarten zijn aan de zaal verkrijgbaar en kosten 10 euro per persoon, kinderen t/m 12 jaar kunnen gratis naar binnen.

Berlijn-Broadway

14.30 uur | Theater Kleintje Kunst

Dorine van der Klei en pianist Arjen van Baest met 'Berlijn-Broadway', een voorstelling over het turbulente leven van zangeres en actrice Lotte Lenya. Kaarten à € 19,- via theaterkk@gmail.com.

Maandag 25 maart

Buurthuiskamer open

10.00 uur | Leger des Heils

Je kunt in onze buurthuiskamer altijd binnenlopen voor een kop koffie of thee, voor gezelligheid, warmte (letterlijk en figuurlijk) en een goed gesprek. Voor 1 euro of 1,50 euro kun je lunchen. 

Autismesoos Hilversum

19.30 uur | Wijkcentrum De Geus

Autismesoos Hilversum is een ontmoetingsplek voor volwassenen met autisme. Je kunt er terecht voor een praatje of drankje. Toegang gratis. Meer informatie: www.autismesoos.nl.

Dinsdag 26 maart

Tacoyo

19.00 uur | Wilhelminaschool 

Fit en ontspannen het voorjaar in? Tacoyo is een leuke en afwisselende training op muziek waarbij lichaam en geest worden aangesproken. De lessen zijn in de gymzaal. Meld je aan voor een gratis proefles via www.tacoyo.nl/hilversum.

Woensdag 27 maart

Lentebreak

10.00 uur | Buurthuis de Lelie

Samen een spelletje doen, handmassage ontvangen, praatje maken en aansluitend kopje soep eten? Kom je ook? Hilvertsweg 89-91, Hilversum, voor vragen bel 035-750 41 23. 

Wandel MEE op de hei

13.00 uur | Brasserie Zonnestraal

Heb je zin in een gezellige wandeling en een goed gesprek met andere vrouwen met autisme. Wandel mee op de hei op woensdag 27 maart om 13.00 uur. Deelname is gratis. Aanmelden via marloes.boer@mee-ugv.nl.

Donderdag 28 maart

Lentemarkt De Trappenberg

10.00 uur | De Trappenberg

Donderdag 28 maart 2024 organiseert College De Trappenberg van 10.00 tot 11.30 uur een lentemarkt in de hal van de school aan de Soestdijkerweg 129c.