Jan Aernoutse.
Jan Aernoutse. Foto: Corné Bastiaansen

Succes voor leden Triathlon Vereniging Hilversum op officieus EK Ironman

Sport

HILVERSUM - Verschillende leden van Triathlon Vereniging Hilversum hebben bij de verschillende wedstrijden van afgelopen weekend uitstekend gepresteerd. Meerdere sportievelingen behaalden het podium namens de club die een week eerder nog zijn 35-jarig bestaan vierde. 

In de Challenge Almere-Amsterdam, op de IronMan in Hawaï na, de oudste longdistance triatlon ter wereld, haalden zowel dames als heren het podium in hun leeftijdscategorieën. Op dit officieuze Europees kampioenschap Ironman kaapte Bussummer Jan Aarnoutse, die voor de allereerste keer aan een volledige triatlon deelnam, zo maar even de tweede plek weg in zijn leeftijdscategorie (Heren 55). 

Met een strakke tijd van 9 uur en 34 minuten was de eerste plek zelfs bijna binnen handbereik. “Deze Challenge geeft voor onze club echt een beetje het gevoel van een thuiswedstrijd. het was echt een feest om zoveel supporters te zien en horen langs het parcours en samen met vrienden de strijd aan te gaan”, aldus Aarnoutse. 

Bij de halve afstand sleepte Agnes Nieburg een bronzen plak binnen bij de Dames 55 en Ruud van den Broek haalde zelfs het hoogste schavotje in de Aquafiets (Heren 60). Ook oude rot in het vak Peter Dreijling (foto hieronder) was er weer bij. “Ik stond al veertien keer aan de start”, sprak hij enthousiast.

(Tekst gaat verder onder de foto)


Peter Dreijling. Foto: Bram Heikamp

In de tweede editie van de Utrechtse Heuvelrug Triathlon (kwart afstand) haalde Maarten Borsten het goud binnen. Borsten zette met twee snelle wissels en 56 minuten en 28 seconden voor het fietsluik de wedstrijd naar zijn hand. “Met zes beklimmingen, onder andere de Ruiterberg en de Hoogstraat, hadden we aan het fietsen een zware kluif. Het lopen op het strand en door de bossen in de warme zon was voor iedereen een echt gevecht tegen de elementen”, keek Borsten terug.

Meer weten? Kijk op www.tvhilversum.nl.

Uit de krant