Afbeelding
Foto's: Studio Kastermans/Daniëlle van Coevorden

Unieke wijn ART Hilversum ter gelegenheid van jubileumjaar

Vereniging

HILVERSUM - De viering van 600 Jaar Hilversum is voor zes kunstenaars van ART Hilversum reden geweest om een bijzondere wijn met unieke etiketten te maken. Voorzitter Ineke van de Rotte van de kunstenaarsvereniging overhandigde deze week een fles aan burgemeester Gerhard van den Top.

Zes kunstenaars van het vijftig leden tellende Art Hilversum hebben vanwege het jubileumjaar een etiket ontworpen voor een wijn die alleen in 2024 verkrijgbaar is. De deelnemende kunstenaars zijn Ad van den Boom, Ardy Timmer, Erik Tiggeler, Mark van Praagh, Monique van Wijk en Wouter Stips. 

Ad van den Boom is de initiator. “Het idee ontstond naar aanleiding van een tekening met de iconische gebouwen van Hilversum die ik voor de nieuwe winkel in Dudokstijl voor Van Gestel Optiek heb gemaakt. Iemand van de gemeente vond dat ik met de tekening iets zou moeten doen met het 600-jarig bestaan van Hilversum. Zo is het begonnen.”

De wijn is 20 euro per fles en de opbrengst komt ten goede aan de vereniging. De wijn is onder andere te bestellen via Art Hilversum, bij de kunstenaars zelf en verkrijgbaar bij Onze Wijnen en Mijn Lijstenmakerij. Kijk voor alle adressen op de site van Art Hilversum.


Uit de krant