Afbeelding
Foto: Gooi en Eembode

Argentinië wint WK, Monique wint cadeaubon

WK

HILVERSUM Ze beschouwt zichzelf zeer zeker als voetballiefhebber, hoort als eigenaar van Toko Roko ook genoeg gesprekken over de gespeelde wedstrijden in de zaak. En dus is het helemaal niet zo onlogisch dat Monique Ignacia winnaar is geworden van de Gooi en Eembode WK-poule.

Dinsdag kreeg de Hilversumse haar prijs uitgereikt: een cadeaubon van Carwash & Go ter waarde van 150 euro. In de autowasstraat aan de Franciscusweg in Hilversum kreeg zij uit handen van medewerker Roben Eenhoorn ook nog onder meer kortingen op de beste programma’s, een glasreiniger en een cockpitdoekje voor het dashboard. 

Het wereldkampioenschap voetbal maakte Monique afgelopen maand zeer bewust mee, heel veel wedstrijden heeft de Hilversumse gezien. “Bij ons in de winkel komen veel voetballers. Zij zeiden dat ik mee moest doen met de poule van de Gooi en Eembode. Toen heb ik het even ingevuld.”

Lange tijd stond de Hilversumse aan kop van de ranglijst, maar toch was het zeker tot en met de finale spannend. Monique had vooraf Argentinië ingevuld als winnaar en dat bleek de juiste keuze. “Toen Argentinië won, wist ik wel dat ik ook had gewonnen.”

Maar wanneer Frankrijk in de finale de penalty’s beter had genomen, geeft zij toe, had de einduitslag heel anders kunnen zijn. “En ik heb echt wel genoten van het WK, de finale ook. Die was uiteindelijk toch nog spannend. En nee, ik ging er niet van uit dat Nederland zou winnen. Het was natuurlijk jammer dat ze er met penalty’s uit gingen.” 

Voor Monique is het de eerste keer dat ze met een voetbalpoule wint. Wel was ze vorig jaar zomer, tijdens het Europees kampioenschap, bij een andere poule tweede geworden. De Hilversumse was dinsdag blij met de prijs. En ja, gaf zij toe, haar grijze Hyundai kan best wel een wasbeurt gebruiken. 

Prijswinnaars

Monique Ignacia wint met 379 punten de eerste prijs: een cadeaubon van Carwash & Go in Hilversum ter waarde van 150 euro. De tweede prijs, Snackpan XL voor +/- 10 personen van Kippie Hilversum ter waarde van 35,99 euro, is gewonnen door Ton Bollebakker. Hij haalde 360 punten. En met slechts twee punten verschil, namelijk 358 punten, wint Sofia J. de derde prijs: 1 maand gratis sporten bij Fit 20 in Hilversum. Alle winnaars van harte gefeliciteerd!

Met het einde van het toernooi is ook het einde van de Gooi en Eembode WK-poule aangebroken. Ruim anderhalve maand bouwde de spanning zich op, want wie zou zich uiteindelijk voetbalkenner van Hilversum mogen noemen? Uiteraard zou deze wedstrijd geen échte wedstrijd zijn zonder de geweldige prijzen die door lokale winkeliers zijn aangeboden. En een voetbalpoule wordt pas echt leuk als er ook deelnemers zijn. Grote dank aan iedereen die mee heeft gedaan. Tot het volgende toernooi!