Afbeelding
Foto: Versa Welzijn.

Tachtig bezoekers voor speciale kersteditie eetgroep Ratatouille

Zorg

HILVERSUM - De speciale Kersteditie van Eetgroep Ratatouille afgelopen weekend in wijkcentrum Lopes Dias was een mooi samenzijn. ”Dit was het mooiste kerstfeest dat ik ooit heb meegemaakt”, aldus een 91 jarige gast.

Tachtig cliënten of deelnemers van het Maatjesproject Gooi en Vechtstreek, Philadelphia, King Arthur, bezoekers van Versa wijkcentrum en wijkbewoners (onder wie mensen met psychosociale, psychiatrische of lichamelijke beperkingen) zaten bij elkaar aan tafel. Wethouder Gerben van Voorden verrichtte de opening.  

De kookgroep Ratatouille is ontstaan vanuit de netwerkgroep Gooisch Verband. Het doel is om juist deze doelgroep een gelegenheid te bieden om samen te eten en zo in contact te komen met buurtbewoners. Het Gooisch Verband bestaat uit diverse welzijns-, onderwijs-, zorg- en vrijwilligersorganisaties en heeft als doel om die organisaties bij elkaar te brengen en met elkaar samen te laten werken.  

Momenteel bezoeken wekelijks zo’n twintig tot dertig bezoekers de diverse Ratatouille-locaties in het Gooi. Deze Ratatouille-etentjes worden gecoördineerd door een beroepskracht en ondersteund door vrijwilligers. Deze vrijwilligers zijn via de Vrijwilligerscentrale Hilversum geworven. 

Rotary Hilversum sponsorde het volledige kerstdiner, waardoor dit keer alle vaste Ratatouille-bezoekers gratis konden deelnemen en volledig in de watten zijn gelegd met een vijfgangendiner. Muzikanten van Philadelphia, een muzikale Kerstbingo en het Pitch-koor luisterden het diner op. 

Uit de krant