De eerste 'Hilversumse' baby.
De eerste 'Hilversumse' baby. Foto: Instagram

Eerste in nieuwe Tergooi MC geboren baby heet Dèz. In Blaricum was Wes de laatste

Zorg

HILVERSUM - Hij zal het zelf op dit moment nauwelijks beseffen, maar Dèz is de eerste baby die is geboren in het nieuwe Tergooi. De jongen, zondagmorgen vroeg geboren, werd in de watten gelegd met een iconische romper met de tekst ‘Eerste baby geboren in Hilversum’ en een knuffelbeer.

Dat meldt Tergooi maandagmorgen. Dèz is de eerste baby in lange tijd die in een Hilversumse ziekenhuis is geboren en daarmee dus ook straks Hilversum als geboorteplaats in zijn paspoort heeft staan. De voorbije jaren zat de kinderafdeling van Tergooi MC in Blaricum en vonden de bevallingen dus ook daar plaats. Opvallend: de laatste baby die in Blaricum werd geboren - vlak voor de verhuizing naar het nieuwe ziekenhuisgebouw - heet Wes.

De ouders van Dèz, Gaby (35) en Elwin (33), zijn positief over het verloop van de bevalling in het nieuwe ziekenhuis. Gaby: “Het nieuwe ziekenhuis is prachtig, fris, ruim en overzichtelijk. We kregen van tevoren duidelijke instructies over hoe we naar binnen moesten. De parkeergarage is toegankelijk en er staan rolstoelen klaar voor vrij gebruik. We werden begeleid naar de verloskamer door een medewerker van de beveiliging.”

De nieuwe verloskamer
‘De verloskamer is echt prachtig. Ik ben vorig jaar in juni bevallen van een dochter in Blaricum en alles verliep daar ook goed, maar de faciliteiten in het nieuwe ziekenhuis zijn echt verbeterd. Het bevalbad heeft een zitje en de vorm zorgt voor extra grip, wat natuurlijk erg prettig is tijdens de bevalling. De bevalling verliep snel en voorspoedig. Om kwart over 9 ’s avonds zat ik nog in het restaurant toen mijn vliezen braken. Om 3 minuten over half 3 ’s nachts was Dèz geboren”, vertelt Gaby. “Ook ben ik te spreken over de begeleiding van mijn verloskundige Carolien en kraamverzorgster Wendy. Al met al kijk ik zeer positief terug op de bevalling.”

Een echte Hilversummer
Hoewel de meningen zijn verdeeld over Hilversum als nieuwe geboorteplaats, is Elwin, de echtgenoot van Gaby, er erg blij mee: “Ik ben zelf een echte Hilversummer, dus het feit dat dat nu ook op Dèz zijn paspoort staat, is natuurlijk mooi meegenomen.”


Uit de krant