Calvijnhof spreekt zich al uit over uitbreiding parkeerplaatsen
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Foto: © Bastiaan Miché

Calvijnhof spreekt zich al uit over uitbreiding parkeerplaatsen

  Buurt / wijk

HILVERSUM - De bewoners van het Calvijnhof hebben er geen gras over laten groeien. Zij hebben nu al een handtekeningenlijst klaar. De uitslag is klip-en-klaar: de meerderheid is tegen het voornemen van de gemeente om zestien extra parkeerplaatsen te realiseren aan de binnenring van het hofje.

Vandaag heeft een delegatie van de bewoners de handtekeningenlijst afgegeven op het raadhuis. Eind vorige week is opnieuw een rondgang geweest langs de huizen. In totaal zijn er 97 woningen. Vijf zijn er momenteel onbewoond. Van de 92 huishoudens hebben 52 aangegeven tegen de gemeentelijke plannen zijn. 

Woensdagavond sprak Calvijnhof-bewoner Bert Schooneveld, net zoals Sebas van Hemert namens het Lutherhof, in tijdens de commissie Duurzaamheid en Bereikbaarheid. Schooneveld kaartte daar het voornemen van de gemeente aan om in de hofjes meer parkeerplekken te realiseren. De weerstand in meerdere hofjes is groot.

De basis hiervan waren gemeentelijke parkeertellingen, geregistreerde klachten uit de buurt en de uitkomsten van een BMC-enquête. Probleem was echter dat een duidelijke minderheid in de hofjes zich voor uitbreiding van de voorzieningen had uitgesproken. Veel bewoners van de hofjes in Kerkelanden kregen het idee dat hen iets opgedrongen werd en dat de gemeente een probleem aan het oplossen is dat er niet is.

Wethouder Annette Wolthers van Bereikbaarheid en Parkeren antwoordde woensdag dat de bewoners een escape hadden. Zij moeten dan zelf aantonen dat de meerderheid (50 procent plus één) van de 97 huishoudens tegen de voorgenomen plannen is. Als het inderdaad nee tegen het voornemen is uit het raadhuis dan is uitbreiding in het desbetreffende hofje voor de komende vijf jaar onbespreekbaar.

Zelf gaf Wolthers tijdens de commissie toe dat de eerste brief van de gemeente niet duidelijk genoeg is geweest. Uit dit schrijven was niet helder genoeg naar voren gekomen welke gevolgen de resultaten van de in februari gehouden enquête zouden kunnen hebben voor de hofjes. "Dat trek ik me aan", aldus de wethouder.

Overigens geeft het Calvijnhof aan dat er wel te praten is over een alternatieven. Meer blik aan de binnenring is absoluut niet gewenst, maar op de locatie van het oude ketelhuis kunnen volgens de buurtbewoners wel vier of vijf parkeerplaatsen te realiseren zijn. Hierover wil de buurt in gesprek met Wolthers.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371746&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>