Afbeelding
Foto: Foto's: Bam Infra/Marc Draak

Alexiatunnel zaterdag open: vervolgens even geen treinen in er rond Hilversum

Buurt / wijk

HILVERSUM - Feest zaterdag op de Oosterengweg. De Alexiatunnel gaat dan om 11.00 uur open. Werkzaamheden aan het spoor zorgen er vervolgens wel voor dat er enkele dagen geen trein in en rond Hilversum rijden. 

Eerst het leuke nieuws. Zaterdag is de Alexiatunnel bij de Oosterengweg in Hilversum open. Automobilisten, fietsers en voetgangers kunnen dan vlot en veilig onder het spoor door en er ontstaat ruimte voor de nieuwe HOV-busverbinding tussen Huizen en Hilversum. De bouw van deze eerste dubbellaagse spooronderdoorgang van Nederland duurde bijna twee en een half jaar. 

De opening is zaterdag om 11.00 uur. Dit is een feestelijke opening met een buurtoptocht samen met muzikale begeleiding door de fietstunnel. Op datzelfde moment wordt de autotunnel geopend met een symbolische eerste doorgang door de hulpdiensten.

Wel is het zo dat tegelijkertijd de tijdelijke overweg op de Mussenstraat wordt afgesloten en verwijderd. Het spoor wordt aangepast en hekwerken en geluidsschermen worden teruggeplaatst. Deze werkzaamheden duren tot maandagmiddag. 

Oude Amersfoortseweg
Maar er zijn meer werkzaamheden aan het spoor de komende week in Hilversum. Zo starten de zondagnacht de werkzaamheden aan de Oude Amersfoortseweg. “Ter hoogte van het Wandelpad maken we een overweg voor de bus, werken aan het spoor en passen we het beveiligingssysteem aan”, meldt ProRail. Deze werkzaamheden duren tot donderdagochtend 11 augustus.

Ook verderop in Hilversum zijn werkzaamheden op en bij het spoor. Op het traject Utrecht - Hilversum wordt namelijk de onbeveiligde overweg ter hoogte van de Maartensdijkseweg (zie foto hieronder) verwijderd. Het spoorkruisend deel van de onderdoorgang wordt aangelegd. Hierop voorafgaand wordt een bouwplaats ingericht. Deze werkzaamheden beginnen zaterdag en eindigen vijf dagen later. “Tot eind september wordt er nog gewerkt aan de op- en afritten van de tunnel, de pompinstallatie en het aanbrengen van de verhardingen.”

(Tekst gaat verder onder de foto.)

Op station Hilversum werkt aannemer Van Ooijen aan perron 1. Het perron wordt op juiste hoogte gebracht voor een gelijkvloerse instap. De werkzaamheden duren van maandag 8 tot en met woensdag 10 augustus. “Tijdens deze periodes werken wij 24 uur per dag aan het spoor”, waarschuwt ProRail. “Ook zijn er veeltransportbewegingen voor de aan- en afvoer van bouwmaterialen. In deze periode rijden er geen treinen van en naar Hilversum. Raadpleeg dus een reisplanner voor je vertrekt.”

Uit de krant

!

Uit de krant

Logo
Afbeelding
Zomerportret | Justin Putuhena Dj en producer raakte zichzelf kwijt in wereldje rond Justin Prime Cultureel 13 aug, 07:00
Afbeelding
Automobilist aangehouden na frontale aanrijding met scooterrijder 112 12 aug, 20:28
Afbeelding
Hilversum gaat vanwege aanhoudende droogte eerder maaien Natuur en Milieu 12 aug, 17:33
Logo
Afbeelding
Hilversummers ontvluchten hitte op Loosdrechtse Plassen ‘Zodra we hierbinnen rijden krijg ik altijd een vakantiegevoel’ Mensen 12 aug, 16:00
Afbeelding
Bodemonderzoek vanuit de lucht in Hortstermeerpolder Natuur en Milieu 12 aug, 14:45
Logo
Afbeelding
Coördinator vreest dit najaar voor forse cliëntentoename Ook bij Gooise Voedselbank geen sprake van zomerdip Mensen 12 aug, 11:30
Afbeelding
Orgelconcert in St. Vituskerk door Sander van den Houten Cultureel 12 aug, 09:00
Logo
Afbeelding
'Nu trekt dit publiek altijd naar Amsterdam en Utrecht en dat is niet nodig' Jonge groep dj’s willen onder de naam Filtrum techno naar Hilversum halen Cultureel 11 aug, 17:00
Voorproefje Gooieneembode Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief