De brand aan de Floralaan.
De brand aan de Floralaan. Foto's: © Foto Miché / Bastiaan Miché
Update

Hilversummer aangehouden voor stichten meerdere branden in korte tijd

112

HILVERSUM - Een 52-jarige man uit Hilversum is donderdagmorgen opgepakt voor het stichten van meerdere branden in zijn woonplaats. Dat meldt de politie. 

De eerste brandmelding kwam rond 5.30 uur vanuit de Hoogstraat waar een motorfiets in brand stond. Niet veel later was het raak in de Floralaan. Hier stond een auto - dicht tegen een woning geparkeerd - in brand. Omdat de Hilversumse brandweer al drukdoende was met de eerste brand, kwamen de collega’s uit Loosdrecht in actie voor deze brand. 

Niet veel later stond er in de Otto’slaan een schutting in brand. Even voor 6.30 uur kwam er een vierde melding: een schuurbrand op de hoek van de Prinsenstraat en Koningsstraat (zie foto hieronder). Deze brand was snel onder controle. De politie vermoedt dat de Hilversummer verantwoordelijk is voor alle vier de branden en doet onderzoek. 

Update
Donderdagmiddag meldt de politie dat er nog een vijfde brand was: al om 4.15 uur bij een woning aan de Kerkbrink (het oude postkantoor). Bij de vijf branden raakte niemand gewond. De politie is op zoek naar getuigen en camerabeelden. 


© Foto Miché / Bastiaan Miché

Uit de krant