Afbeelding
Foto: © Foto Miché / Bastiaan Miché
Update

Gewonde bij steekpartij achter MBO College Hilversum

112

HILVERSUM - Het steekincident direct achter het MBO College en de Dudok Arena van maandagmiddag is binnen de school zelf het gesprek van de dag. Meerdere leerlingen bekijken de filmpjes van het incident die rondgaan op de social media. 

De politie is ook op de hoogte van deze filmpjes, maar kan daar inhoudelijk weinig over melden. Wel roept een woordvoerder mensen op om deze filmpjes te uploaden op de site van de politie. 

Bij het incident raakte een persoon gewond. Het gaat om een 16-jarige leerlingen van de school. “Aanleiding zou een uit de hand gelopen ruzie zijn waarbij meerdere personen aanwezig waren”, aldus de politie. Het slachtoffer is overgebracht naar het ziekenhuis. Hoe het met hem gaat is onduidelijk. 

Voor zover bekend is er nog niemand aangehouden. Wel was de politie massaal aanwezig in en rond de school en is het onderzoek gaande. Ook was het gebied achter de sporthal afgezet met rood-witte linten en zat er voor sommige automobilisten die achter die linten hun auto hadden geparkeerd niets anders op dan wachten. 

Op een van de filmpjes is te zien hoe twee jongens, omringd door (minimaal) vijf anderen met elkaar in gevecht zijn. De aanleiding daarvan is onduidelijk. Wel is te zien hoe een man met wit t-shirt uit zijn kontzak een scherp voorwerp haalt en daarmee de andere man, die een grijze vest lijkt te dragen, in zijn been probeert te steken. 

Vervolgens ontstaat er een worsteling waarbij beide vechtersbazen op de grond belanden. Enkele andere aanwezigen proberen te voorkomen dat de man wit het witte shirt de ander steekt, maar tegelijk trappen zij de andere man. Na 25 seconden is het filmpje - de ruzie is dan nog niet ten einde - voorbij. 

Uit de krant