Gemeente ontbreekt bij HAP-bijeenkomst stationsgebied
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Het laatste woord over de toekomst van het stationsgebied is nog niet gevallen.
Het laatste woord over de toekomst van het stationsgebied is nog niet gevallen. (Archieffoto: Bastiaan Miché)

Gemeente ontbreekt bij HAP-bijeenkomst stationsgebied

HILVERSUM - De gemeente schittert dinsdag in De Morgenster door afwezigheid bij de discussiebijeenkomst over het stationsgebied. De Hilversumse Architectuur Prijs (HAP) heeft de gemeente uitgenodigd om het plan van 'De 7 Straatjes' te komen toelichten, maar de tijd van discussiëren is geweest.

"Na een zeer zorgvuldig proces is er gekozen voor het model 'De 7 straatjes. Deze achten wij het meest kansrijk om te komen tot een mooi, levendig en aantrekkelijk stationsplein. Op dit moment zijn wij de laatste puntjes op de i aan het zetten van het stedenbouwkundig plan, dat wij dit voorjaar voorleggen aan de gemeenteraad. Gezien het bovenstaande, achten wij de tijd voor verdere discussie hierover niet zinvol. Vandaar dat wij ook geen bijdrage leveren aan deze avond. Dat hebben wij de HAP ook laten weten", zo luidt de officiële uitleg vanuit het raadhuis.

Dat betekent niet dat deze variant dinsdag niet voorbij komt. Vertegenwoordigers van HAP geven hierover tekst en uitleg. Stichting-voorzitter Peter van Dulst geeft aan dat HAP, een onafhankelijk orgaan, het belangrijk vindt dat er een compleet beeld gegeven wordt van de ontwikkelingen rondom het stationsgebied.

In de laatste maanden is de lobby gegroeid om toch nog eens goed te kijken naar het plan dat nu voorligt. HAP zelf pleit voor een betere verbinding tussen Oost en het centrum; een element dat wél is opgenomen in 'De 4 Brinkjes' van Michel Huisman. Die verbinding ontbreekt volgens HAP in 'De 7 Straatjes'.

Huisman, kunstenaar en bedenker van Het Maankwartier in Heerlen en voor Hilversum bedacht hij 'De 4 Brinkjes', Jos Gadet (hoofd planoloog bij de gemeente Amsterdam) en Gerrit Modderkolk (project-directeur van Het Maankwartier) zijn de hoofdgasten dinsdag in De Morgenster. Naast deze presentaties is er ruimte voor discussie met het publiek.

De bijeenkomst begint om 19.30 uur en duurt tot omstreeks 22.00 uur. Opgeven kan nog via de website van HAP. 


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371746&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>