Bert van den Brink speelt zaterdag op het Pierre Palla Concertorgel in het MCO.
Bert van den Brink speelt zaterdag op het Pierre Palla Concertorgel in het MCO. Foto: Stichting Pierre Palla Concertorgel

Pierre Palla Concertorgel klinkt zaterdag weer

Cultureel

HILVERSUM Momenteel regent het afgelastingen. Dat heeft alles te maken met de huidige coronamaatregelen. Doordat het Muziekcentrum van de Omroep ontheffing heeft gekregen op de noodverordening van de Veiligheidsregio Gooi en Vechtstreek is er in het MCO meer mogelijk, zoals het concert van jazzmusicus Bert van den Brink.

Komende zaterdag verzorgt hij een concert in het pand aan de Heuvellaan 33. Van den Brink neemt vanaf 16.00 uur in Studio 1 plaats achter het Pierre Palla concertorgel, dat vorig jaar december weer in gebruik genomen is na een lange restauratieperiode.

Door de verleende ontheffing mogen er meer dan dertig mensen in een ruimte zijn in het MCO. “Behalve het MCO zijn ook wij van de Stichting Pierre Palla Concertorgel erg blij met dit heugelijke feit”, laat de organiserende stichting weten na maanden van niets kunnen verzorgen. Zaterdag kunnen er maximaal honderd bezoekers komen kijken en luisteren naar het orgelspel van Van den Brink. 

Verdwalen

De muzikant zelf heeft er veel zin om te mogen spelen op het muziekinstrument uit 1936. “Het biedt zoveel mogelijkheden dat de kans om te verdwalen best groot is”, aldus de jazzmusicus. “Als je even rustig de tijd neemt, brengt het instrument je haast vanzelf in die heerlijke weldadige sfeer van die muziek van toen”, is zijn toevoeging. 

Zijn programma heeft deels dan ook een nostalgisch karakter. Tevens begint Van den Brink een zoektocht naar andere genres en mogelijkheden, meldt de organiserende stichting. De organist speelt zaterdag in ieder geval ‘My Favorite Things’ van Richard Rodgers, ‘Holiday for Strings’ van David Rose, ‘Fragile’ van Sting, ‘Cantaloupe Island’ van Herbie Hancock en ‘Turn Outthe Stars’ van Bill Evans. Maar hij gaat verder met jazzstandards, improvisaties en andere muzikale verrassingen. 

Mondkapje

In het MCO is een mondkapje verplicht, behalve op de stoel in de studio en in de centrale hal. Wie zaterdag het concert bijwoont, kaarten á 15 euro per volwassene zijn te bestellen via pierrepallaconcertorgel.nl of mco.nl, moet op tijd aanwezig zijn zodat iedereen volgens de richtlijnen van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) naar zijn of haar zitplaats toegewezen kan worden. 

“Als het toegestane aantal kaarten overschreden dreigt te worden, worden de kaarten op volgorde van aanschaftijd toegekend”, aldus de organisatie. 

Uit de krant