Tjalf Sparnaay
Tjalf Sparnaay Archieffoto: © Foto Miché / Bastiaan Miché

‘College Tour’ binnen Boekhandel Voorhoeve: gesprek met Hilversumse kunstenaar Tjalf Sparnaay

Kunst & Cultuur

HILVERSUM - De bekende kunstenaar Tjalf Sparnaay komt zondagmiddag naar Boekhandel Voorhoeve. De Hilversummer is te gast in de winkel aan de Kerkstraat en gaat in een ‘College Tour-achtige setting’ met het publiek in gesprek over zijn werk en leven als beeldend kunstenaar.

Eigenaar Amin Usman van Voorhoeve is gespreksleider. Aanleiding voor het gesprek is dat Sparnaay onlangs 70 jaar is geworden en dat momenteel viert met een overzichtstentoonstelling in Museum Jan in Amstelveen.

Usman is dolblij met de komst van de kunstenaar, internationaal bekend door en geroemd om zijn iconische olieverfschilderijen van gebakken eieren en platgeslagen colablikjes. “Hij is een vaste klant bij ons en ik wist dat hij in Hilversum woonde”, vertelt Usman. “Ik vind zijn werk fantastisch. Het is heel kundig en ik vind er ook heel veel humor in zitten. Op een gegeven moment heb ik de stoute schoenen aangetrokken en hem benaderd.”

Sparnaay was direct enthousiast over het idee en nodige Usman direct uit voor de opening van zijn overzichtstentoonstelling. Daar komt komende zondag een vervolg op met het gesprek in de Hilversumse boekhandel. “Het is bij hem toch zo van gooi er een kwartje in en hij vertelt wel”, aldus Usman. “Het moet een ontspannen middag worden, het verhaal moet zichzelf gedurende de middag ontwikkelen.”

Boekhandel Voorhoeve is zondag gewoon open. Het gesprek met Sparnaay is van 15.30 tot 16.30 uur. De entree is 5 euro, inclusief koffie of thee. Mensen kunnen zich vooraf aanmelden via info@boekhandelvoorhoeve.nl. Begin 2023 sprak HilversumsNieuws (toen nog Gooi en Eembode) uitgebreid met Tjalf Sparnaay. Dat interview is te lezen via deze link

Uit de krant