Burgemeester Broertjes.
Burgemeester Broertjes. Foto: Bastiaan Miché

Broertjes sluit drugspand Bussumerstraat

Politie

HILVERSUM - En opnieuw heeft burgemeester Pieter Broertjes van Hilversum een drugswoning voor zes maanden gesloten. Dit keer betreft het een pand aan de Bussumerstraat. 

Aanleiding voor het sluiten van de woning is het aantreffen van drugsgerelateerde voorwerpen en resten die wijzen op een synthetisch drugslab tijdens een politie-onderzoek afgelopen juli, aldus de gemeente in een persbericht. Broertjes sluit de woning om zo de openbare orde en veiligheid en het leefklimaat in de buurt te herstellen.

De burgemeester heeft de bevoegdheid een pand te sluiten wanneer in een woning voorwerpen of stoffen worden aangetroffen waarmee drugs kunnen worden bereid of bewerkt. “De ontdekking van een drugslab is zeer ernstig”, zegt hij. “Elke vorm van een drugslab levert een groot gevaar op voor de openbare orde en veiligheid en het leefklimaat in de buurt. Met de sluiting van de woning willen we de openbare orde en veiligheid in de buurt herstellen.”

Mogelijk is hier sprake van ‘ondermijning’. In dat geval worden boven- en onderwereld met elkaar verweven. Criminelen gebruiken bijvoorbeeld bedrijfspanden of woningen voor illegale activiteiten, zoals de handel in drugs of de productie ervan. Eerder dit jaar sloot Broertjes om dezelfde reden al panden in onder meer de Kapittelweg, Koninginneweg, Kerklaan en Havenstraat. 

Uit de krant