Afbeelding
Foto: © Foto Miché / Bastiaan Miché

Neemt het wapenbezit bij Hilversumse jeugd toe? Nee, zegt de burgemeester

Politie

HILVERSUM - Er zijn geen signalen dat het wapenbezit onder jongeren in Hilversum toeneemt. Dat antwoordt burgemeester Gerhard van den Top op vragen van Democraten Hilversum. Aanleiding voor de vragen was het steekincident begin september bij het MBO College op het Arenapark. 

Van den Top zei woensdagavond dat landelijk dit soort incidenten - en het wapenbezit - toeneemt. Dat zou dus ook in Hilversum het geval kunnen zijn. Echter, aldus de burgervader, daar zijn geen indicaties voor. Jaarlijks krijgt de politie in Hilversum zo’n twintig meldingen van illegaal wapenbezit, maar dat is dus niet per se jeugd.

De steekpartij op maandag 5 september, waarbij een 16-jarige jongen uit Amsterdam gewond raakte en waarvoor een dag later een 18-jarige man uit Almere werd opgepakt, leidde tot veel ophef binnen én buiten de school. Beide betrokkenen waren leerlingen van het MBO College. Binnen de school heeft het onderwerp dan ook de volle aandacht, aldus de burgemeester.

Volgens Van den Top was hier sprake van een eenmalige incident, waarbij dus geen Hilversummers maar mensen van buiten de gemeente betrokken waren. “We zijn met scholen in gesprek, samen met de politie, om dit onderwerp onder de aandacht te brengen. Het gaat daarbij over veiligheid in bredere zin, niet specifiek over wapenbezit. Daar is ook niet echt een aanleiding toe, maar het is wel iets wat we heel scherp in de gaten houden.”

Uit de krant