Hidde Fennema moest begin mei vorig jaar zelf stemmen toen Hilversum met Bart Heller een nieuwe wethouder kreeg. Dat kon namelijk niet digitaal.
Hidde Fennema moest begin mei vorig jaar zelf stemmen toen Hilversum met Bart Heller een nieuwe wethouder kreeg. Dat kon namelijk niet digitaal. Foto: © Foto Miché / Bastiaan Miché

Verkiezing politicus van het jaar: raadsleden VVD en CDA aan kop

Politiek

HILVERSUM - De jaarlijkse verkiezing voor beste politicus van het jaar in Hilversum is voorlopig een nek-aan-nek-race tussen raadsleden Hidde Fennema van de VVD en titelverdediger Gerben van Voorden van het CDA. Wethouder Arno Scheepers staat vlak achter dit tweetal.

Verder zijn ook raadsleden Jacqueline Kalk (PvdA) en Michiel Eerenberg zeker niet kansloos voor de eindoverwinning. Voor de overige vijf genomineerde politici wordt het een stuk lastiger om de Frans Vrolijkaward, ooit in het leven geroepen door Marco van Stralen, mee naar huis te nemen. Stemmen kan nog ruim een week. 

De verkiezing voor politicus van het jaar is een initiatief van de Gooi en Eembode in samenwerking met Politiek Debat Hilversum en Hilversum Verbonden. De poll sluit op zondag 31 januari. De prijsuitreiking volgt in februari. Stemmen kan via deze link. Let op dat je een stukje naar onder moet scrollen voor het stemformulier.

Uit de krant