Hilversum1: 'Vooraf dubbel gecheckt of posteractie is toegestaan'
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
John Tammer aan het woord tijdens het wijkdebat in Lopes Dias.
John Tammer aan het woord tijdens het wijkdebat in Lopes Dias. (Foto: Eduard Metz)

Hilversum1: 'Vooraf dubbel gecheckt of posteractie is toegestaan'

  Politiek

HILVERSUM - "Het is jammer dat andere partijen geen creatieve mensen hebben die zo'n actie kunnen verzinnen", is de reactie van John Tammer, lijsttrekker van Hilversum1. De oproep van de lokale partij om een poster op A3-formaat voor het raam te hangen waarmee deelnemers kans maken op een gratis helikoptervlucht of ballonvaart voor twee personen, heeft tot veel ophef geleid.

"Ik vind die stampij leuk", lacht Tammer. De beweringen op social media dat deze posteractie niet mag en kan, nadat deze krant eerder deze week online een bericht over de actie publiceerde, wijst hij resoluut van de hand. Vooraf is dubbel gecheckt of de posteractie is toegestaan. Het antwoord daarop is ja.

Belastingtechnisch
"We ronselen geen kiezers. We vragen aan mensen een poster op te hangen. Belastingtechnisch mag het ook, want het bedrag van de prijs is daar te klein voor", is zijn respons. De griffier bevestigt dat Hilversum1 niets doet dat niet mag.

De kar trekken
Met deze opmerkelijke actie probeert Hilversum1 in beeld te komen. De partij, die momenteel één zetel heeft, heeft weinig middelen en mensen tot haar beschikking. Door verschillende omstandigheden trekt Tammer de kar helemaal alleen in de campagnetijd.

Lijsttrekkersdebat
Maandag 19 maart maakt de partij vlak voor het lijsttrekkersdebat in Gooiland bekend welke Hilversummer de prijs gewonnen heeft. Voorwaarden zijn dat de poster tot en met 21 maart voor het raam moet hangen. Deze moet goed zichtbaar zijn vanaf de openbare weg en deelnemers moeten een foto opsturen naar Hilversum1. Een poster is aan te vragen via bestuur@hilversum-1.nl.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371746&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>