Ook de kidsrun staat weer op het programma van de City Run.
Ook de kidsrun staat weer op het programma van de City Run. Foto: Bastiaan Miché

Hilversum City Run in 2022 weer een fysiek evenement

Sport

HILVERSUM - Of de wereld er begin april anders uitziet qua corona is nog maar afwachten. De organisatie van de Hilversum City Run heeft in ieder geval besloten weer een fysiek evenement te gaan verzorgen. Voor wie lopen wil, noteer alvast zondag 3 april.

“Na twee jaar van live afwezigheid is het op zondag 3 april 2022 tijd voor de twintigste editie van de Hilversum City Run. De afgelopen jaren is dit succesvolle evenement uitgegroeid tot het grootste eendaagse sportevenement van de regio”, laat de organisatie van het Hilversumse hardloopevenement weten. 

Dit betekent ook dat Hilversum City Run weer voldoende vrijwilligers aan zich heeft weten te binden. In juli meldde directeur Dick Slootbeek dat het voortbestaan van Hilversums hardloopevenement aan een zijden draadje hing, omdat er een tekort was aan vrijwilligers. In de afgelopen periode hebben zich genoeg mensen gemeld, is nu de mededeling. 

10.000

In 2020 ging het grootste eendaagse evenement uit de regio vanwege corona een streep door het evenement. Een jaar later kon er wel gerend worden, maar zoals dat bij veel hardloopwedstrijden ging, gebeurde dat virtueel. Komend jaar hoopt de organisatie dat er weer duizenden mensen door Hilversum rennen. De organisatie mikt zelf op 10.000 deelnemers, al is dat aantal bij de laatste edities niet bereikt. 

Wie nu al weet dat hij of zij mee gaat doen, kan zich vanaf donderdag 18 november inschrijven op www.hilversumcityrun.nl. Op het hardloopprogramma staan bekende lopen, waaronder de kidsrun, de recreatieloop en de businessrun. Nieuw dit keer is de high school challenge. Het concept is dat middelbare scholen zich kunnen inschrijven om met alle leerlingen gezamenlijk 3 kilometer af te leggen. “Een mooie toevoeging aan het evenement dat zich hiermee nog meer focust op alle leeftijdscategorieën”, is de uitleg. 

In training gaan voor de City Run? Dat kan vanaf zaterdag 8 januari. Dan gaat de Hilversum City Run-loopclinic van start. Overigens betekent meedoen aan deze loop in Hilversum steun aan een goed doel. Alle deelnemers halen met hun inschrijving geld op voor Stichting Muziekids.

Uit de krant

Uit de krant

Afbeelding
Hilversumse stichting zet zich al 65 jaar in voor wereld zonder armoede Mensen 1 jul, 10:20
Afbeelding
Lees gratis Gooi en Eembode Extra ter ere van de Dag van de Huis-aan-huiskrant Algemeen 1 jul, 08:00
Afbeelding
Politie gaat uit van brandstichting bij autobrand Bussumergrintweg Update 30 jun, 16:45
Afbeelding
Ruim 1.400 nieuwe appartementen in Hilversum erbij Buurt / wijk 30 jun, 15:30
Logo
Afbeelding
Aanbieder Check zal gefaseerd 200 tweewielers aanbieden Behalve de gifgroene is er nu ook de paars-witte elektrische deelscooter in Hilversum Bedrijven 30 jun, 14:00
Logo
Afbeelding
'Na vijf jaar is het tijd voor weer wat anders', aldus eigenaar Baki Cinar Uit zijn voegen barstende BAAK sluit deuren Mensen 30 jun, 11:00
Afbeelding
De wolf op bezoek Column GNR 30 jun, 08:45
Logo
Afbeelding
Ook geen stoplichten met drukknopjes of extra zebrapaden Moet 30km-zone rondom scholen de standaard regel zijn? Nee, vindt het Hilversumse college Politiek 29 jun, 19:00
Voorproefje Gooieneembode Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief