Afbeelding
Foto: Gooi en Eembode

Anthony Fokkerweg kleurt toch nog heel klein beetje oranje

WK

HILVERSUM - Zo oranje gekleurd als vorig jaar zomer tijdens het EK voetbal is het laatste stukje Anthony Fokkerweg nu zeker niet. Toch is er een huishouden dat gewoon weer meedoet aan de oranjegekte. De tuin van nummer 262 hangt vol met oranje slingers.

“We doen gewoon weer mee, kijken alles en hopen echt dat we winnen”, lacht bewoonster Lisa Kisjes. “Op de zaterdag voordat het toernooi begon hebben we alles opgehangen. Maar het is jammer dat het in de winter is en jammer dat we de enigen zijn.”

Vorig jaar zomer, tijdens het Europees kampioenschap, waren er pakweg vijf huishoudens in dit deel van de straat die waren ‘besmet’ met het oranjevirus. Waarom de buren dit jaar niet meedoen, weet Kisjes niet. Wel zag zij dat de buurman zijn duim onlangs opstak. Speelt de hele Qatardiscussie een rol en heeft zij om die reden zelf getwijfeld? Het antwoord is nee. 

Duidelijk is dat deze Hilversumse en haar gezin gewoon voetbal willen kijken. Het is natuurlijk wel anders dan normaal. Niet buiten in de tuin, maar gewoon binnen. “Afgelopen weekend hebben we Sinterklaas gevierd en hebben we het met z’n allen gekeken”, zegt zij. “En verder hangen de kerstlampjes er ook al. Die staan ‘s avonds aan.”