Tijdelijk onderdak in aula begraafplaats, plek voor activiteiten buurtpost

HILVERSUM Aan een jarenlange zoektocht is tijdelijk een einde gekomen. Stichting Buurtpost Zuid De Lelie heeft onderdak gevonden in het gebouw van de begraafplaats aan de Bosdrift.

Namens de stichting vertelt Jacqueline van Oostveen dat de buurtpost vanaf nu gebruik kan maken van dit gebouw. Het idee is om hier activiteiten te houden voor de Bloemenbuurt. "Het is zo'n mooie ruimte", aldus Van Oostveen. Vooralsnog is het nog niet duidelijk wat voor activiteiten hier precies gaan plaatsvinden. De buurtbewoonster oppert dat de aula bijvoorbeeld een plek kan zijn voor kunst voor de buurt of buurt-tv. Bepalend is de wens van de wijkbewoners en natuurlijk in deze dagen ook wat kan en mag in verband met de uitbraak van het coronavirus.

De buurtpost kan daar activiteiten houden totdat Uitvaartstichting Hilversum haar intrek neemt. Het pand aan de Bosdrift is een aantal jaar terug aan de buitenkant gerenoveerd. Nu duidelijk is geworden dat dit het nieuwe hoofdkwartier wordt van de uitvaartstichting, is de binnenkant aan de beurt. Begin 2021 moet de renovatie klaar zijn.
Sinds de verwoestende branden die buurthuis De Lelie sloopten in maart - het vuur laaide tweemaal op - zoekt de buurt naar een locatie waar zij activiteiten kan verzorgen. Op de Hilvertsweg is al even De Kleine Lelie, een plek waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten. Volgens Van Oostveen is dit een goede locatie om te vergaderen en in contact te komen met het welzijnswerk, maar is deze plek niet geschikt voor activiteiten, waar veel behoefte aan is.
Van Oostveen zegt al dik twee jaar bezig te zijn met het vinden van een dergelijke locatie. Dat zij nu tijdelijk gebruik kunnen maken van gemeentelijk eigendom zonder dat dit via de gemeente is gegaan, vindt zij vermakelijk. Dankzij een tussenpersoon is de buurtpost voor even beland in de aula aan de Bosdrift, terwijl de gemeente al tijden af weet van de zoektocht. Hoe dan ook, de buurtpost heeft een locatie waar zij voor en met bewoners aan de slag kan. Uiteraard hoopt zij dat de nieuwe Lelie, dat een multifunctionele accommodatie wordt, snel is gerealiseerd, zodat het wijkcentrum weer 'thuis' is.