Landelijke compensatie voor De Lieberg

HILVERSUM Goed nieuws voor Zwembad De Lieberg. Exploitant Optisport Hilversum B.V. ontvangt bijna 186.000 euro als compensatie voor het exploitatietekort van 2020.

Dat is te lezen in de voorlopige besluitenlijst van burgemeester en wethouders (B&W). Optipsort heeft bij de gemeente aangeklopt of zij de zogeheten regeling specifieke uitkering ijsbanen en zwembaden Covid-19 (bekend als SPUK-IJZ) wilde aanvragen in Den Haag.

Net zoals zoveel bedrijven heeft het Hilversumse zwembad vorig jaar geen normale bedrijfsvoering kunnen voeren. Dat had uiteraard alles te maken met de gevolgen van de uitbraak van het coronavirus. Daar ontvangt het bad nu een landelijke compensatie voor van 185.942 euro.

De gemeente legt uit dat het om een éénmalige aanvullende subsidie gaat. Dat De Lieberg in aanmerking kwam voor deze regeling komt doordat zij aan een aantal voorwaarden voldoet. Zo ontvangt het zwembad, onderdeel van de Hilversumse sportinfrastructuur, bijvoorbeeld ook een structurele exploitatiebijdrage van de gemeente.


Ook Padel bij TV Westerveld

HILVERSUM Padel wordt momenteel gezien als de snelst groeiende sport in Nederland en ook in ‘t Gooi en de Vechtstreek worden er steeds meer banen aangelegd. Tennisvereniging Westerveld is de volgende.

Eerder meldde de Gooi en Eembode al dat er op het terrein Tennisvereniging de Rading twee padelbanen komen. Padel is een combinatie van verschillende racketsporten en in principe speelt men twee tegen twee. Het speelveld is een combinatie van een tennisveld en squashbaan en men speelt op basis van de tennisregels.

En nu komen er dus ook padelbanen bij Tennisvereniging Westerveld: in eerste instantie drie en later nog een vierde. De ondergrond voor die vierde baan is in ieder geval al gereed gemaakt”, vertelt woordvoerder Charlotte Beenen van de op Berestein gevestigde vereniging.

Lees op Extra: '98 procent van de leden stemde voor'