Afbeelding

OM niet in cassatie in Mallorcazaak over vrijspraak doodslag Carlo Heuvelman

Politie & Justitie

HILVERSUM - Het Openbaar Ministerie (OM) gaat niet in cassatie tegen de uitspraak in hoger beroep van de Mallorcazaak. In deze zaak werden hoofdverdachte Sanil B. en twee medeverdachten uit Hilversum vanwege gebrek aan bewijs vrijgesproken van het medeplegen van doodslag op Carlo Heuvelman.

“Het OM heeft de arresten van het hof in Leeuwarden uitvoerig bestudeerd en concludeert dat er geen mogelijkheden zijn voor cassatie”, is nu de uitleg. Bij een cassatieprocedure kijkt de Hoge Raad of het gerechtshof het recht en de wet juist heeft toegepast en voldoende heeft gemotiveerd waarom tot een bepaalde beslissing is gekomen. De Hoge Raad kijkt niet naar de inhoud of bewijzen van een strafzaak. In de arresten van het hof ziet het OM geen aanknopingspunten om in cassatie te gaan. Het OM heeft de nabestaanden en slachtoffers hiervan op de hoogte gesteld.

Het OM had net als in de rechtszaak tien jaar cel geëist tegen de jonge Hilversummer. Uiteindelijk kreeg Sanil B. in hoger beroep wel een celstraf van 32 maanden, waarvan drie voorwaardelijk, voor poging tot doodslag op twee andere personen en voor openlijke geweldpleging. Eerder kreeg hij van de rechtbank zeven jaar cel.

De 27-jarige Carlo kwam in de zomer van 2021 op Mallorca om het leven door extreem uitgaansgeweld. Hij werd in elkaar geslagen op de boulevard van badplaats El Arenal en overleed vier dagen later in het ziekenhuis. 

Uit de krant