Ook Lutherhof massaal tegen extra parkeervoorzieningen in hun buurt
Wethouder Wolthers heeft zeker al twee handtekeningenlijsten binnen uit Kerkelanden.
Wethouder Wolthers heeft zeker al twee handtekeningenlijsten binnen uit Kerkelanden. (Foto: Bastiaan Miché)

Ook Lutherhof massaal tegen extra parkeervoorzieningen in hun buurt

  Buurt / wijk

HILVERSUM - Naast de bewoners van het Calvijnhof hebben ook de buren van het Lutherhof snel handtekeningen opgehaald. Een ruime meerderheid is eveneens tegen de voorgenomen uitbreiding van het aantal parkeervakken in het hofje.

Tijdens het rondje door het hofje heeft een delegatie van de buurtbewoners drie vragen voorgelegd, waarvan één of zij voor of tegen extra parkeerplaatsen zijn aan de binnenring. De gemeente heeft voorgesteld 27 nieuwe voorzieningen te realiseren. Van de 95 huishoudens hebben 78 gereageerd. Hiervan hebben 64 nee gezegd tegen uitbreiding. Dat is 82 procent.

Alternatieven
Zo'n 55 procent van de respondenten is tegen extra parkeerplaatsen in het hofje, maar over parkeervoorzieningen op alternatieve locaties is te praten, want 43 huishoudens (55 procent) zegt op de vraag ja.

Voldaan
De resultaten van de door de bewoner zelf gehouden enquête liggen inmiddels op het raadhuis. Daarmee heeft de buurt voldaan aan de oproep van wethouder Annette Wolthers van Bereikbaarheid en Parkeren. Als de meerderheid van het hofje (50 procent plus één) aangaf tegen de veelbesproken uitbreiding van de parkeerplekken in de hofjes te zijn dan gaat het voorstel van tafel, zo zei zij vorige week woensdag tijdens de commissie Duurzaamheid en Bereikbaarheid.

Meer berichten